Apple, Facebook en iPad, doel van cybercriminelen 2013-11-04T16:42:05

Samsung komt met concurrent voor iPod-touch

Webwinkels lang niet altijd veilig

Apple, Facebook en iPad, doel van cybercriminelen

Apple, Facebook en iPad, doel van cybercriminelen

Niet alle voorspellingen voor het komende jaar zijn even positief. Zo voorspelt internetbeveiliger McAfee niet veel goeds voor 2011.

Niet alle voorspellingen voor het komende jaar zijn even positief. Zo voorspelt internetbeveiliger McAfee niet veel goeds voor 2011. Zo zullen mobiele apparaten inclusief die van Apple en de sociale media veel belangstelling van de cybercriminelen ondervinden.

De populariteit van de mobiele apparaten net als de sociale media sites zijn de cybervandalen niet ontgaan. McAfee labs voorspelt dan ook dat de boeven hun aandacht daar steeds meer op zullen vestigen. De populariteit van de iPhone en de iPad in combinatie met het gebrek aan veiligheidsbesef van de gebruikers vormen volgens McAffee een risico voor het uitlekken van data zowel als identiteitsinformatie.

Apple botnets en Trojaanse paarden gericht op Apple-toepassingen zullen dan ook aan de orde van de dag zijn. Hetzelfde geldt voor Apple tv en andere internet-tv-platformen zoals die voor Google TV. De gebruikers van deze apparaten zijn zich niet bewust van de risico's en daar maken de cybercriminelen gebruik van.

Ook Facebook gebruikers en gebruikers van andere van geolocatie voorziene toepassingen zullen erg op hun privacygevoelige informatie moeten passen. Met name de verkorte url's die veel in sociale media gebruikt worden, vormen een potentieel risico waarvan de gevolgen nog niet teĀ overizien zijn. Al met al niet echt een voorspelling om naar uit te kijken, denken wij...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord