Apple introduceert Mac mini met Intel Core Duo

© CIDimport

Apple introduceert Mac mini met Intel Core Duo

Geplaatst: 28 februari 2006 - 20:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Lang verwacht nieuws van het Apple-front vandaag: de lancering van de nieuwe Mac mini met Intel Core Duo-processor. Hoewel ie qua uiterlijk niet veel verschilt van z'n voorganger, is ie maar liefst vier keer sneller.

Apple introduceert Mac mini met Intel Core Duo

Lang verwacht nieuws van het Apple-front vandaag: de lancering van de nieuwe Mac mini met Intel Core Duo-processor. Hoewel ie qua uiterlijk niet veel verschilt van z'n voorganger, is ie maar liefst vier keer sneller. Ook zit er een afstandsbediening bij, waarmee vanaf elke plek in de kamer de multimedia-bestanden op de Mac aangeroepen kunnen worden.

De nieuwe Mac mini (die er in twee uitvoeringen is; de goedkoopste gaat € 649,- kosten) is voorzien van de nieuwste versie van Apple's baanbrekende Front Row-mediasoftware. Met deze software kunnen gebruikers op een eenvoudige manier al hun digitale bestanden, zoals muziek, foto's en video's, te bekijken op hun Mac mini. Dankzij de Apple Remote kan dat zelfs vanaf de andere kant van de kamer. De nieuwste versie van Front Row maakt gebruik van Bonjour, de direct gebruiksklare, draadloze netwerkondersteuning die is ingebouwd is Mac OS X. Daardoor krijgen gebruikers direct toegang tot gedeelde iTunes-afspeellijsten, iPhoto-bibliotheken en videobestanden op andere computers.

Qua specs noteren we onder andere een 667-MHz front-side bus en 667-MHz DDR2 SDRAM-geheugen dat kan worden uitgebreid tot 2 GB;  ingebouwd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet voor snelle netwerkverbindingen, ingebouwd AirPort Extreme 802.11g WiFi voor 54-Mbps draadloze netwerkverbindingen, ingebouwd Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) envier usb 2.0-poorten (twee keer zo veel als het voorgaande model). De nieuwe Mac mini is voorzien van een DVI-interface en een VGA-uitvoeradapter, waardoor hij eenvoudig kan worden aangesloten op diverse typen beeldschermen. Daarnaast heeft de nieuwe Mac mini zowel analoge als digitale audio-out poorten, zodat hij gemakkelijk is aan te sluiten op een stereo-installatie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten