Apple iPhone 3GS uitgeroepen tot beste product 2009 2013-11-04T17:07:02

Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn

Stadskaart Amsterdam toont energieverbruik

Apple iPhone 3GS uitgeroepen tot beste product 2009

Apple iPhone 3GS uitgeroepen tot beste product 2009

De Nederlandse vakpers heeft de iPhone 3GS van Apple verkozen tot beste product van 2009. De HTC Hero wint zilver en de Olympus PEN-camera is beloond met brons. De redactie van BesteProduct.nl heeft de Nederlandse vakpers gevraagd naar hun beste en slechtste producten en merken van 2009.

De Nederlandse vakpers heeft de iPhone 3GS van Apple verkozen tot beste product van 2009. De HTC Hero wint zilver en de Olympus PEN-camera is beloond met brons.

De redactie van BesteProduct.nl heeft de Nederlandse vakpers gevraagd naar hun beste en slechtste producten en merken van 2009. Aan het onderzoek hebben vijftig journalisten van tijdschriften en websites deelgenomen die zich bezighouden met computers, mobiele telefonie en gadgets.

De Top 10 is als volgt:

1 Apple iPhone 3GS

2 HTC Hero

3 Olympus Pen E-P1

4 Canon EOS 7D

5 Philips Cinema 21:9

6 HTC HD2

7 Sony eReader Touch

8 Kodak Zi8

9 Windows 7

10 Intel X25 SSD harde schijf

De Sony eReader werd het vaakst genoemd als slechtste product van 2009, maar kreeg tevens voldoende positieve stemmen voor een top 10 plaats als beste product. "Readers gaan het worden, maar nu nog niet. Te duur in aanschaf, te weinig content en het ontbreken van wireless voor het makkelijk overzetten van boeken maken dit een geval van Nog-Even-Niet", zegt een van onze redacteuren.

Nokia en Motorola vallen dit jaar tegen. De teleurstelling over de productlijn van Nokia is zo groot, dat de fabrikant als slechtste merk van 2009 uit de verkiezing komt. Sjef Weller van Nu.nl: "Nokia maakt geen slechte producten, maar dit jaar lijkt het bedrijf in 2007 of 2008 te zijn blijven hangen. De nieuwste mobieltjes kunnen niet meekomen met de gelikte smartphones van bedrijven als Apple en HTC." Gedeelde smart is halve smart, want Nokia deelt die positie met Motorola. Dat is minder verrassend, aangezien de Amerikaanse fabrikant begin dit jaar een complete productlijn schrapte.

Meer info? Lees hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord