Apple krijgt patent voor computer met ingebouwde projector 2013-12-18T09:24:08

Facebook start met verkoop video-advertenties

Consumentenbond: ‘Smartphoneverzekering dekt vaak dubbel’

Apple krijgt patent voor computer met ingebouwde projector

Apple krijgt patent voor computer met ingebouwde projector

Computergigant Apple heeft een patent in handen gekregen waarmee het bedrijf computers kan maken met een geïntegreerde projector. De computer hoeft hierdoor geen scherm meer te gebruiken, maar kan het beeld op elk type oppervlak projecteren.

Het patent werd ontdekt door patentwatcher Patently Apple. De computer die in het patent wordt omschreven is anders dan een ‘standaard’ computer of laptop: in plaats van een gewoon beeldscherm maakt de computer gebruik van een projector die van elke oppervlakte een beeldscherm kan maken. Hierdoor moet de computer bijvoorbeeld gemakkelijk onderweg gebruikt kunnen worden.

Stemcommando’s

Naast de projectortechniek spreekt het patent ook over een manier om op korte afstand van een muur toch een groot schermoppervlak te genereren. De zogenaamde ‘advanced optical engine’ moet ervoor zorgen dat zelfs op een afstand van veertig centimeter het geprojecteerde beeld toch nog 40” moet omvatten. Daarnaast moet de projector met stemcommando’s te bedienen zijn, vermoedelijk met Apple’s Siri-technologie.

Alternatieven

Het toewijzen van het patent wil natuurlijk nooit zeggen dat de techniek ook daadwerkelijk door Apple geïmplementeerd gaat worden. Voorbeelden dat een dergelijke techniek kan slagen zijn er wel: Microsoft demonstreerde eerder een vergelijkbare projectietechnologie en ook Samsung bracht een apparaat met ingebouwde projector uit: de Samsung Galaxy Beam smartphone. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord