Apple Macbook krijgt lcd-toetsen

© CIDimport

Apple Macbook krijgt lcd-toetsen

Geplaatst: 22 februari 2006 - 08:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:19

Redactie ID.nl

Het is Apple niet ontgaan dat menig computergebruiker reikhalzend uitkijkt naar het Optimus-toetsenbord. Ook voor de maker van trendy gadgets geldt 'beter goed gestolen dan slecht bedacht'. Apple is bezig met de ontwikkeling van programmeerbare mini-touch lcd-toetsen.De nieuwe multifunctionele toetsen zullen als eerste toegepast worden in Apple’s Macbook Pro.

Apple Macbook krijgt lcd-toetsen

Het is Apple niet ontgaan dat menig computergebruiker reikhalzend uitkijkt naar het Optimus-toetsenbord. Ook voor de maker van trendy gadgets geldt 'beter goed gestolen dan slecht bedacht'. Apple is bezig met de ontwikkeling van programmeerbare mini-touch lcd-toetsen.De nieuwe multifunctionele toetsen zullen als eerste toegepast worden in Apple’s Macbook Pro. De toetsen zullen aan weerskanten van de touchpad worden geplaatst en zijn ter aanvulling van de numerieke functietoetsen. Op termijn moeten de lcd-toetsen alle andere toetsen vervangen, maar dit hangt af van de respons die Apple krijgt van de gebruikers. Apple verwacht dat het een generatie computergebruikers kan duren voordat men aan multifunctionele toetsen gewend is.

De toetsen kunnen niet ingedrukt worden. Ze onderscheiden zich van elkaar door een aluminium rand waardoor de gebruiker de individuele toetsen met zijn vingers kan herkennen. Hiermee voorkom je dat een toets per ongeluk met een palm van een hand geactiveerd wordt.

De gebruiker kan de afbeelding op elke toets naar zijn wensen programmeren. Hierdoor is er een bijna onbeperkt aantal functies met de toetsen mogelijk.

Apple heeft nog geen datum gegeven wanneer Macbooks met de lcd-toetsen de koop zijn, maar verwacht dat de eerste Macbook begin volgend jaar te koop is.

Website

: Optimus toetsenbord

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten