Apple ontwikkelt batterij die veel langer meegaat 2013-11-04T16:16:43

Apple krijgt 900.000 euro boete voor misleiding

Aantal oudere internetters fors toegenomen

Apple ontwikkelt batterij die veel langer meegaat

Apple ontwikkelt batterij die veel langer meegaat

Uit twee patenten die door Apple zijn ingediend zou blijken dat het bedrijf serieuze plannen heeft om accu's die werken op waterstof te gaan gebruiken in mobiele apparaten zoals iPhones, iPads en laptops.

De techniek, die ook ingezet wordt om motoren van auto's schoner te krijgen, zou volgens het bedrijf "de noodzaak voor een relatief grote en zware accu te elimineren", zo wordt gesteld in het de ingeleverde documenten.
Batterij-technologie wordt al lange tijd gezien als de beperkende factor bij mobiele apparaten. Fabrikanten van microprocessoren richten zich daardoor op het maken van zeer energiezuinige processoren, wat vaak een beperking van de snelheid inhoudt. Met de nieuwe technologie kunnen "veel hogere energiedichtheden bereikt worden, waardoor mobiele apparaten in potentie dagen of zelfs weken kunnen werken zonder tussentijds opladen."
Electronicafabrikanten zijn al langer geïnteresseerd in het vervangen van accu's die op giftige stoffen werken met waterstof-accu's, omdat ze langer meegaan en omdat het enige bijproduct water is. Hoe toekomstige mobiele apparaten van Apple dit bijproduct zullen lozen is niet bekend, maar een iPhone met watertank of een MacBook Air met uitlaat waar stoomwolkjes uit ontsnappen lijkt vooralsnog geen optie.

Bron: The Telegraph


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord