Apple start omruilactie adapters wegens schokgevaar 2016-01-29T10:41:15

Gaat WhatsApp echt je gesprekken aan Facebook geven?

Kwart Nederlanders schreeuwt tegen zijn computer

Apple start omruilactie adapters wegens schokgevaar

Apple start omruilactie adapters wegens schokgevaar

Apple is een omruilactie gestart waarbij Mac- en iPad-adapters kosteloos ingeleverd kunnen worden voor een nieuw exemplaar. De reden daarvoor is het risico op stroomschokken.

De defecte stekkers zijn verkocht in de periode 2003-2015, als accessoires bij Macs en iPads. Ook de Apple World Traveler Adapter Kit werd er mee geleverd. Volgens Apple zijn er wereldwijd 12 gevallen bekend waarbij gebruikers een elektrische schok kregen.

Om te kijken of je zelf zo'n adapter hebt, maak je eerst het stekkergedeelte los. Als je aan de binnenkant een vier/vijf-cijferige code ziet of juist helemaal niets, dan kun je 'm omruilen. Staat er een 'Eur'-logo, dan is er niets aan de hand.

Omruilen

Omruilen kan zowel online als in een Apple Store. Vorige week nog startte Microsoft een soortgelijke terugroepactie, omdat sommige netsnoeren van Surface Pro-tablets gevoelig bleken voor oververhitting.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord