Apple trekt stekker uit iPhone 5C

© CIDimport

Apple trekt stekker uit iPhone 5C

Geplaatst: 27 november 2014 - 11:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:59

Redactie ID.nl

Apple trekt de stekker uit de onpopulaire iPhone 5C. De productie van het goedkope 5S-alternatief wordt geleidelijk aan teruggeschroefd, omdat er weinig behoefte meer aan de telefoon zou zijn.

Dat zou blijken uit een rapport dat een Taiwanese krant in handen heeft, meldt Macrumors. Apple zou de productie van het toestel geleidelijk aan terugbrengen, en halverwege 2015 moeten er helemaal geen 5C's meer worden gemaakt.

Geen flop

Apple wil geen commentaar geven op de geruchten, en ook in het rapport staat geen verklaring voor het uitfaseren van het toestel. Het lijkt niet waarschijnlijk dat het aan de verkoopcijfers van de 5C ligt, al zijn die nooit zo hoog geweest als Apple had gehoopt.

Goedkoop alternatief

Met de recente introductie van de iPhone 6 en 6 Plus daalt de prijs van de voorganger, de iPhone 5S, significant. Er zou daarom voor consumenten steeds minder reden zijn om een goedkope Apple-telefoon te kopen die qua specificaties niet zo goed is.

Identiteitscrisis

De iPhone 5C kampt sinds de introductie met een identiteitsprobleem. Het toestel moest het iets zwakkere broertje van de 5S worden, en had daarom een minder sterke processor. Ook ontbrak de vingerafdrukscanner die wel op andere modellen zat. Het was aan het uiterlijk goed te zien dat de telefoon minder goed was, want het toestel had een plastic behuizing die wat goedkoop aanvoelde.

Toch was de prijs van de 5C nog steeds te hoog. Voor slechts 100 euro extra kregen consumenten een iPhone 5S die wél alle sterke eigenschappen van een iPhone heeft. Tim Cook gaf later ook toe dat de telefoon nooit bedoeld was als budget-telefoon, maar het was reeds te laat, want dat imago had de 5C inmiddels al wel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten