'Apple werkt niet samen met NSA'

© CIDimport

'Apple werkt niet samen met NSA'

Geplaatst: 1 januari 2014 - 08:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:33

Redactie ID.nl

Apple zegt niet samen te werken met de Amerikaanse geheime dienst. Het bedrijf legt aan de Wall Street Journal uit niet op de hoogte te zijn van de praktijken van de NSA. De privacy van de consument moet worden gewaarborgd.

Uit een gelekte productcatalogus van de NSA blijkt 31 december jongstleden dat de geheime dienst de mogelijkheid heeft spyware te installeren op producten van Apple, waaronder de iPhone. Deze maakt het onder meer mogelijk om contactgegevens in te zien en de microfoon en camera van de smartphone op afstand in te schakelen.

"Apple heeft nooit samengewerkt met de NSA om een zogenaamde achteringang in onze producten te bouwen, ook niet in de iPhone," aldus een woordvoerder van het technologiebedrijf. "We wisten ook niet dat Apple-producten een doelwit zijn voor de geheime dienst. De privacy en veiligheid van onze klanten is ontzettend belangrijk voor ons. Daarom is het voor onze gebruikers ook zo gemakkelijk om onze producten up to date te houden."

Spionage

De Duitse krant Der Spiegel kreeg de lijst met NSA-snufjes kortgeleden in handen. Daaruit bleek onder meer dat de geheime dienst hardware als routers, harde schijven en monitorkabels onderschept, om er spionagemiddelen op te installeren voor de apparatuur bij de consument in handen is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten