Arnhemse supermarkt maakt bitcoinbetalingen mogelijk

© CIDimport

Arnhemse supermarkt maakt bitcoinbetalingen mogelijk

Geplaatst: 27 november 2014 - 14:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:59

Redactie ID.nl

Een supermarkt in Arnhem laat klanten betalen met bitcoins, de virtuele anonieme punt. De supermarkt zegt dat het de eerste winkel uit een grote keten is die in Nederland bitcoinbetalingen accepteert.

De supermarkt, een Spar op het Centraal Station, heeft daarvoor een eigen 'bitkassa'. Dat is een tablet waarop het te betalen bedrag wordt aangeslagen.

Betaaltablet

Gebruikers van de virtuele munteenheid moeten eerst bitcoins op hun smartphone of tablet laden. Die kunnen ze vervolgens langs de betaaltablet houden, waarop het bedrag wordt betaald.

Fraudegevoelig

Dat neemt wel een risico met zich mee, want het duurt een goede 10 minuten voordat de bitcoin-blockchain de betaling heeft geverifieerd. Tot die tijd worden de bitcoins niet afgeschreven van de rekening van de eigenaar - die kan in de tussentijd nog steeds betalingen doen en daardoor mogelijk frauderen met de bitcoins. Het gaat bij de supermarkt echter om dergelijk kleine bedragen, dat de winkelier dat risico wel kan nemen.

Bitcoinhoofdstad

Een groep bitcoin-gebruikers lobbyt ervoor om Arnhem tot 'bitcoinhoofdstad van Nederland' te maken. In de stad zijn veel meer winkels die bitcoinbetalingen mogelijk maken. Volgens de groep is er maar liefst iedere 3,7 kilometer een winkel waar je dingen kunt kopen met Bitcoins.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten