Asus en Apple het betrouwbaarst

© CIDimport

Asus en Apple het betrouwbaarst

Geplaatst: 19 augustus 2009 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:43

Redactie ID.nl

Asus en Apple zijn dit tweede kwartaal de betrouwbaarste pc-fabrikanten in de VS. Dit blijkt uit een onderzoek van Rescuecom, een computerreparateur uit de VS. De onderzoeker kreeg voor beide merken de minste reparatie-opdrachten of andere aanvragen voor ondersteuning.

Asus en Apple zijn dit tweede kwartaal de betrouwbaarste pc-fabrikanten in de VS. Dit blijkt uit een onderzoek van Rescuecom, een computerreparateur uit de VS. De onderzoeker kreeg voor beide merken de minste reparatie-opdrachten of andere aanvragen voor ondersteuning. Lenovo, Toshiba en HP staan op respectievelijk de derde, vierde en vijfde plaats.David Milman, de baas van Rescuecom, verklaart het succes van beide computerfabrikanten doordat ze kwaliteitscomponenten gebruiken en uitstekende ondersteuning leveren, waardoor minder consumenten een beroep hoeven te doen op ondersteuning van derden. Het onderzoek is gebaseerd op ruim elfduizend telefonische verzoeken voor ondersteuning bij het bedrijf, waarbij rekening is gehouden met het marktaandeel van de computerbedrijven.

Tegelijk met dit onderzoek werden resultaten gepubliceerd van een tevredenheidsonderzoek van de universiteit van Michigan en enkele andere organisaties, de zgn. "American Consumer Satisfaction Index", dat onder andere meet hoe tevredenheid men is met producten als computers en auto's. Daar scoorde Apple ook als hoogste, met Dell op de tweede plaats, op de voet gevolgd door HP, Compaq (ook HP) en Acer/Gateway.

Volgens Milman willen consumenten toch minimale reparaties en goede ondersteuning. Uiteindelijk worden de bedrijven daar op afgerekend. Het bedrijf heeft gekeken naar de kwaliteit van pc's, maar ook van componenten als moederborden en videokaarten. Daarbij is gekeken naar de gebundelde software zoals kantoorapplicaties en beveiligingssoftware.

Bron: MacWorld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten