Automatische Windows-updates komen te vaak ongelegen 2019-03-01T09:58:32

Videobellen met Google Duo nu ook in browser

Waar blijft de Clear History-functie van Facebook?

Automatische Windows-updates komen te vaak ongelegen

Automatische Windows-updates komen te vaak ongelegen

Om ervoor te zorgen dat Windows-gebruikers zoveel mogelijk de nieuwste versies van het besturingssysteem installeren, worden updates automatisch geïnstalleerd. Uit onderzoek blijkt nu echter dat dit vaak ongelegen komt. Mensen ergeren zich aan pc's die spontaan herstarten en waarbij werk verloren kan gaan.

Om te voorkomen dat dit gebeurt, kun je in Windows 10 zogeheten 'gebruikstijden' instellen. In die periodes ben je ervan verzekerd dat je pc niet zomaar opnieuw opstart om een update te installeren. Maar volgens onderzoekers van de Britse universiteit University College London schort er nogal wat aan deze aanpak.

De standaard gebruikstijden zijn namelijk ingesteld tussen 08:00 uur 's ochtends en 17:00 uur 's middags. Dit terwijl veel gebruikers hun pc's juist 's avonds gebruiken, overdag zijn ze doorgaans aan het werk. Dit geldt voor maar liefst 93 procent van de ondervraagden.

Lees ook: Stel de herstarttijd voor Windows 10-updates in

Duidelijker

Daarnaast is niet duidelijk genoeg dat deze optie bestaat. Slechts 28 procent van de Windows-gebruikers die aan het onderzoek meededen, wist er vanaf. Gevolg: ongeveer de helft van hen kreeg wel eens te maken met een onverwachte herstart.

Desondanks vindt een meerderheid wel dat het up-to-date houden van Windows makkelijker is gevonden sinds de aanpak die Windows 10 hanteert. Maar vooral Windows 10 Home-users hebben baat bij meer duidelijkheid en extra mogelijkheden op updates te installeren wanneer het hen zelf uitkomt, aldus de onderzoekers.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord