Automatische Windows-updates worden slimmer 2018-08-01T11:33:17

John’s Background Switcher

'Windows 10 April Update op 84 procent van pc's aanwezig'

Automatische Windows-updates worden slimmer

Automatische Windows-updates worden slimmer

Updates voor Windows 10 komen zelden gelegen. Je pc wordt er opnieuw voor opgestart en de installatie kan een poosje duren. Daarom zet Microsoft straks kunstmatige intelligentie in, om beter te voorspellen wanneer updates het beste geïnstalleerd kunnen worden.

Met name in de begindagen van Windows 10 werden gebruikers vaak verrast door updates die uit het niets werden gestart. Soms zelf midden in een game. Inmiddels geeft Microsoft hier al meer controle over. Zo kun je nu gebruikstijden instellen. Automatische updates worden dan op een tijdstip uitgevoerd dat beter uitkomt, wanneer je je pc dus niet actief gebruikt.

Vanaf de herfstperiode wordt machine learning ingezet om de beste tijd nog beter te voorspellen, als onderdeel van Redstone 5. Volgens Microsoft weet Windows dan beter of je daadwerkelijk een poosje bij je pc vandaan bent, of dat je slechts even bent opgestaan om een kopje koffie te halen. Windows-insiders kunnen dit nu al proberen.

Overigens zet het bedrijf hetzelfde trucje in voor het aanbieden van nieuwe updates. Pc's die regelmatig problemen met updates ondervinden, krijgen ze later binnen dan pc's die er in het verleden geen moeite mee hebben hebben gehad.

19H1

Interessant is verder dat Windows-testers er ook voor kunnen kiezen om een nóg nieuwere versie van Windows 10 te installeren. Dit is de eerste versie van de Windows-update die in de eerste helft van 2019 uitkomt, onder de codenaam 19H1 - men stapt af van de Redstone-naam. Die focust zich vooralsnog slechts op verbeteringen op het gebied van Edge en mixed reality.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord