AVG wederom in de fout met virus-update

© CIDimport

AVG wederom in de fout met virus-update

Geplaatst: 3 december 2010 - 07:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

AVG heeft een fout gemaakt in de virusdefinities van zijn populaire virusscanner. Als gevolg daarvan raken Windows-pc's met dit pakket onklaar.

AVG heeft een fout gemaakt in de virusdefinities van zijn populaire virusscanner. Als gevolg daarvan raken Windows-pc's met dit pakket onklaar. Het is niet voor het eerst dat AVG een Windows-installatie om zeep helpt met een verkeerde update van zijn virusscanner.

Wie AVG 2011 draait, is bij update 3292 de klos. Nadat de software deze update installeert, is het nodig de pc opnieuw op te starten. Na de reboot crasht het Windows-systeem en werkt zelfs veilige modus niet meer. De problemen doen zij bij alle Windows-versies voor, inclusief Windows 7.

Op de site van AVG staat inmiddels een handleiding voor het aanmaken van een speciale AVG Rescue CD, waarmee twee AVG-bestanden op de pc verwijderd kunnen worden. AVG benadrukt dat gebruikers van oudere versies niet getroffen zijn en dat het antiviruspakket inmiddels geüpdatet is om de bug te verhelpen.

Twee jaar geleden legde een update van AVG ook al Windows-systemen plat. De virusscanner zag toen het belangrijke systeembestand user32.dll aan als Trojan en stopte deze in quarantaine.

Webwereld 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten