© CIDimport

Avondklok voor Zuid-Koreaanse gamers

Geplaatst: 2 december 2010 - 08:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

De Zuid-Koreaanse regering is naar verluidt bezig met het instellen van een avondklok voor gamers waarbij zij niet meer tussen 12 uur ’s nachts en 6 uur ’s ochtends mogen gamen.De nieuw

De Zuid-Koreaanse regering is naar verluidt bezig met het instellen van een avondklok voor gamers waarbij zij niet meer tussen 12 uur ’s nachts en 6 uur ’s ochtends mogen gamen.

De nieuwe regel wordt door het tijdstip van 12 uur 's nachts al de ‘Cinderella ban' genoemd en zou deze maand al kunnen worden ingevoerd. De internetproviders moeten alle toegang tot online gaming afsluiten voor gamers tot 16 jaar. Daarnaast wil de regering ook het aantal uren dat jonge gamers spelletjes spelen beperken.

Zuid-Korea is een van de grootste online communities in de wereld en telt vele fanatieke gamers. Ook professioneel gamen is hot waarbij toernooien ook op tv worden uitgezonden.

De laatste jaren komen er ook berichten dat Zuid-Koreaanse gamers zich dood hebben gespeeld omdat ze 5 dagen achter elkaar aan het gamen waren of gamers die zelfmoord pleegden zoals een 15 -jarige jongen die van zijn moeder niet meer lang online mocht spelen.

De Zuid-Koreaanse regering vindt het beperken van gamen vooral belangrijk omdat kinderen dan een betere nachtrust hebben en de volgende dag beter kunnen presteren op school.

[Via The Next Web]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten