Baidu Eye is Google Glass zonder schermpje

© CIDimport

Baidu Eye is Google Glass zonder schermpje

Geplaatst: 4 september 2014 - 12:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:47

Redactie ID.nl

Het Chinese Baidu komt met een gadget op de markt die doet denken aan Google Glass. Baidu Eye is geen bril, maar je draagt 'm wel op je hoofd en met de ingebouwde camera verzamel je allerlei informatie.

Baidu Eye heeft net zoals Google Glass een camera die vooruit richt, maar de verzamelde informatie wordt naar je smartphone gestuurd. Een apart display is weggelaten omdat staren naar een schermpje als in de Glass-bril zou zorgen voor vermoeide ogen.

Daarbij wordt er minder energie verbruikt. Je zou zo twee uur video achter elkaar kunnen opnemen met de Eye, waar Google Glass na 45 minuten al aan de oplader moet.

Baidu Eye reageert op stemcommando's en gebaren. Zo kun je bijvoorbeeld objecten omcirkelen met je vinger, of in en uitzoomen met een handgebaar.

Zoeken

Een protoype van de Eye is vertoond op de Technology Innovation Conference in Beijing. Daar legt Baidu-topman Robin Li uit hoe de headset gebruikt kan worden om bijvoorbeeld een product te vinden.

"Als je aan het winkelen bent en je komt een vrouw tegen die een aantrekkelijke jurk draagt, dan neem je daar een foto van. Daarna weet je zelf waar je het jurkje kan kopen," aldus Li (via English). Hij stelt dat het over vijf jaar heel normaal is dat we zoeken op afbeeldingen en audio, in plaats van op tekst.

De topman kan het weten, want Baidu is ook verantwoordelijk voor China's gelijknamige populaire zoekmachine. Net zoals Google is Baidu zich aan het uitbreiden op allerlei andere fronten, waaronder slimme eetstokjes.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten