Bedrijf maakt accu die smartphone in halve minuut oplaadt

© CIDimport

Bedrijf maakt accu die smartphone in halve minuut oplaadt

Geplaatst: 2 december 2014 - 13:40

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:57

Redactie ID.nl

Een Israelisch bedrijf heeft een batterij ontworpen die een smartphone in slechts 30 seconden kon opladen. Ook zijn elektrische auto's er binnen enkele minuten mee 'volgetankt'.

Het bedrijf, genaamd StoreDot, demonstreerde zijn batterij op een Samsung Galaxy S4. Die was volledig leeg, en kon helemaal opgeladen worden in slechts 26 seconden.

Prototype

Het gaat nu nog om een logge batterij die alleen nog als vroeg prototype verkrijgbaar is. In het echt, geven de ontwerpers toe, is het product nog lang niet klaar voor de grote markt. Uiteindelijk zou de batterij echter ook kunnen worden ingezet in een gewoon huishouden, zodat je je smartphones en tablets razendsnel helemaal kunt opladen. Ook moet het product in de toekomst worden ingebouwd in smartphones, zodat je ze overal snel kunt opladen.

De batterij werkt met behulp van nanotechnologie. Piepkleine nanodeeltjes zuigen de energie op alsof het een spons is, waarbij de stroomverdeling via veel meer deeltjes gaat dan normaal.

Elektrische auto's

In de eerste plaats richten de wetenschappers zich op smartphones en tablets, maar uiteindelijk moeten ook elektrische auto's van een dergelijke techniek gebruik kunnen maken. Die zijn op dit moment nog niet erg praktisch, omdat het opladen vaak nog lang duurt. Een auto die in enkele minuten kan worden opgeladen is ineens een stuk praktischer voor lange afstanden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten