Belastingdienst schaft elektronische handtekening af

© CIDimport

Belastingdienst schaft elektronische handtekening af

Geplaatst: 11 oktober 2006 - 11:10

Aangepast: 19 september 2022 - 12:52

Redactie ID.nl

Wie volgend jaar via internet zijn (of haar) aangifte inkomstenbelasting verstuurt, kan die niet meer ondertekenen met een elektronische handtekening. Vanaf 1 januari accepteert de fiscus alleen nog DigiD-inlogcode.DigiD is een inlogcode waarmee belastingplichtigen snel en eenvoudig informatie kunnen uitwisselen met de overheid.

Belastingdienst schaft elektronische handtekening af

Wie volgend jaar via internet zijn (of haar) aangifte inkomstenbelasting verstuurt, kan die niet meer ondertekenen met een elektronische handtekening. Vanaf 1 januari accepteert de fiscus alleen nog DigiD-inlogcode.

DigiD is een inlogcode waarmee belastingplichtigen snel en eenvoudig informatie kunnen uitwisselen met de overheid. Met DigiD kunnen zij niet alleen bij de Belastingdienst terecht, maar ook bij andere overheidsinstellingen, zoals het Kadaster, veel gemeenten en bij uitkeringsinstanties, zoals UWV.

Dit jaar was het voor het eerst mogelijk belastingaangifte met DigiD te doen. Er is in totaal door ruim 530.000 belastingplichtigen gebruik van gemaakt.

Overigens maakt de Belastingdienst in 2007 voor een paar groepen nog een uitzondering: mensen die gebruik maken van de service hulp bij aangifte (HUBA), diskettegebruikers, de gebruikers van commerciële software en de fiscale tussenpersonen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten