Beta NOD32 Antivirus 4 voor Mac en Linux beschikbaar

© CIDimport

Beta NOD32 Antivirus 4 voor Mac en Linux beschikbaar

Geplaatst: 21 december 2009 - 15:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:21

Redactie ID.nl

SpicyLemon, leverancier van de ESET NOD32-beveiligingsproducten, stelt de bèta-versies van de nieuwe producten ESET NOD32 Antivirus 4 voor Mac OS X en Linux beschikbaar voor testers. Volgens SpicyLemon richten Malware-makers zich vaker op Mac OS X en Linux, omdat deze platformen relatief eenvoudig zijn te gebruiken als zogeheten 'carrier-systeem'.

SpicyLemon, leverancier van de ESET NOD32-beveiligingsproducten, stelt de bèta-versies van de nieuwe producten ESET NOD32 Antivirus 4 voor Mac OS X en Linux beschikbaar voor testers.

Volgens SpicyLemon richten Malware-makers zich vaker op Mac OS X en Linux, omdat deze platformen relatief eenvoudig zijn te gebruiken als zogeheten 'carrier-systeem'. Hierbij dienen ze als transportmiddel binnen een computernetwerk om Windows-systemen in hetzelfde netwerk te infecteren. Virus Bulletin berichtte dit voorjaar over het eerste grote botnet dat gebruikmaakt van Mac-systemen.

Het nieuwe programma scant en verwijdert malware automatisch, ongeacht het platform waarvoor de malware is geschreven. Verwijderbare media zoals usb-sticks worden automatisch gescand. Alle bestanden op het systeem worden realtime beschermd, waarbij verschillende handelingen zoals kopiëren, verplaatsen en downloaden op de achtergrond worden gecontroleerd.

De beta-versies van de producten zijn te downloaden via de site van NOD32.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten