Beta NOD32 Antivirus 4 voor Mac en Linux beschikbaar 2013-11-04T17:05:57

Acer Android netbook uitgesteld in Benelux

Firefox 3.5 meest gebruikte browser ter wereld

Beta NOD32 Antivirus 4 voor Mac en Linux beschikbaar

Beta NOD32 Antivirus 4 voor Mac en Linux beschikbaar

SpicyLemon, leverancier van de ESET NOD32-beveiligingsproducten, stelt de bèta-versies van de nieuwe producten ESET NOD32 Antivirus 4 voor Mac OS X en Linux beschikbaar voor testers. Volgens SpicyLemon richten Malware-makers zich vaker op Mac OS X en Linux, omdat deze platformen relatief eenvoudig zijn te gebruiken als zogeheten 'carrier-systeem'.

SpicyLemon, leverancier van de ESET NOD32-beveiligingsproducten, stelt de bèta-versies van de nieuwe producten ESET NOD32 Antivirus 4 voor Mac OS X en Linux beschikbaar voor testers.

Volgens SpicyLemon richten Malware-makers zich vaker op Mac OS X en Linux, omdat deze platformen relatief eenvoudig zijn te gebruiken als zogeheten 'carrier-systeem'. Hierbij dienen ze als transportmiddel binnen een computernetwerk om Windows-systemen in hetzelfde netwerk te infecteren. Virus Bulletin berichtte dit voorjaar over het eerste grote botnet dat gebruikmaakt van Mac-systemen.

Het nieuwe programma scant en verwijdert malware automatisch, ongeacht het platform waarvoor de malware is geschreven. Verwijderbare media zoals usb-sticks worden automatisch gescand. Alle bestanden op het systeem worden realtime beschermd, waarbij verschillende handelingen zoals kopiëren, verplaatsen en downloaden op de achtergrond worden gecontroleerd.

De beta-versies van de producten zijn te downloaden via de site van NOD32.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord