Beveiligde chat-app Signal nu ook voor desktop te downloaden 2015-12-03T09:54:08

Devolo Dlan 550 Wifi combineert powerline met wifi

Newertech Headless Accelerator laat Mac Mini toch hard werken

Beveiligde chat-app Signal nu ook voor desktop te downloaden

Door Snowden goedgekeurd

Beveiligde chat-app Signal nu ook voor desktop te downloaden

De superveilige en anonieme chat-app Signal komt nu ook naar de desktop. Signal werd vooral bekend omdat die door Edward Snowden werd gebruikt, dus dan weet je wel dat het goed zit met je veiligheid. De app is beschikbaar als plugin voor Chrome.

Signal is een chat-applicatie waarbij alle communicatie eind-tot-eind-encryptie heeft. We schreven er hier al eerder over. Signal is een alternatief voor WhatsApp, dat net zo eenvoudig te gebruiken is.

Edward Snowden

De applicatie werd vooral bekend door Edward Snowden, de klokkenluider die het afluisterschandaal aan het licht bracht. Snowden zegt op Twitter dat hij de app iedere dag gebruikt.
 

 


Er is nu ook een desktop-applicatie beschikbaar, die net zo werkt als WhatsApp voor op de pc. Ook Signal moet je eerst koppelen aan je telefoon, omdat de berichten niet op een centrale server worden opgeslagen. Het gaat om een Chrome-applicatie die als plugin in de Chrome Web Store te downloaden is.

 

 

Bèta

Voorlopig gaat het nog om een bèta-versie, die bovendien alleen nog met Android werkt. Wie Signal wil testen, moet zich eerst aanmelden met een mailadres. Je kunt je hier aanmelden voor de bèta.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord