Bezorgdrone Amazon ook actief in Verenigd Koninkrijk

© CIDimport

Bezorgdrone Amazon ook actief in Verenigd Koninkrijk

Geplaatst: 14 december 2016 - 14:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:31

Redactie ID.nl

Na tests in de Verenigde Staten is Amazon ook een proef gestart met bezorgdrones in het Verenigd Koninkrijk. Binnen 13 minuten na aankoop kwam het pakketje aanvliegen.

Amazon-werknemers pakken het product in en plaatsen het pakketje op de lopende band. Vanaf dat moment komen er nauwelijks nog mensenhanden aan te pas. Het doosje wordt via een automatisch mechanisme aan de drone bevestigd.

Eenmaal buiten stijgt de drone op en vliegt 'ie uit zichzelf naar de plaats van bestemming. Consumenten hoeven zelf enkel nog maar een printje met unieke code in hun tuin te leggen, zodat de drone weet waar 'ie landen moet.

Testvluchten

Niet alleen Amazon experimenteert met bezorgdrones, ook thuisbezorgd-diensten hebben de onbemande vliegtuigjes op het oog. Domino's en Foodora hebben reeds ook succesvolle testvluchten gemaakt.

Voordat bezorgdrones in groten getale worden ingezet, moeten in veel gevallen nog wel wat wetten worden herschreven. Zo is het niet overal toegestaan om over mensenmassa's te vliegen, en dat zou het lastig maken om pakketjes in drukke steden te bezorgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten