Bij Berklee kun je online je bachelor halen 2014-07-17T14:38:26

Anoniem profielen bekijken op LinkedIn

Microsoft schrapt 18,000 banen

Bij Berklee kun je online je bachelor halen

Studenten muziekproductie kunnen vanaf september hun diploma halen zonder fysiek lessen te volgen

Bij Berklee kun je online je bachelor halen Bron: Thinkstock

Studeren zonder daadwerkelijk in de collegebanken te verschijnen: het kan nu bij The Berklee College of Music. Daar doen ze hun best om je thuis te houden, in plaats van moeite om je op school te laten komen.

De topuniversiteit in Boston is bezig om een bachelorprogramma op te zetten waar studenten voor muziekproductie zich vanaf september in kunnen schrijven. De school heeft al wel diverse online cursussen aangeboden, maar dit is de eerste keer dat studenten een bachelordiploma kunnen verdienen via het internet.

Vooruitstrevende stap

Berklee is niet de enige universiteit die deze vooruitstrevende stap heeft gemaakt. In Amerika kun je voor een online diploma ook terecht bij de universiteiten van Massachusetts, Drexel en Florida State. The Wall Street Journal voorspelt zelfs dat de meerderheid van de colleges over tien jaar online worden gegeven.

Andere discipline

Muziek is echter een hele andere discipline dan bijvoorbeeld literatuur of economie en verlangt daarom ook een andere lesmethode. Om de vaardigheid van het bespelen van een instrument te leren heb je baat bij persoonlijke correcties. Daarnaast is Berklee een van de beste scholen voor muziek in Amerika, dus hoe kan een online diploma dan concurreren met een diploma dat je op de universiteit zelf haalt?

Talent

Juist omdat het een van de beste muziekscholen in het land is, denkt de school dat de leerlingen zo talentvol zijn dat ze ook online kunnen leren. En er zijn ook andere voordelen: zo is het schoolgeld voor een online diploma een stuk minder dan normaal en is het op deze manier voor slimme middelbare scholieren ook mogelijk om mee te doen aan het lesprogramma. Zo kunnen ze zich verdiepen in muziekproductie, ook als ze geen tijd hebben om fysiek bij lessen aanwezig te zijn. 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord