Bijna een kwart van de internetters belt via pc 2013-10-10T14:32:57

Ondersteuning Windows 98 en Me stopt vandaag

Tekst en beeld samenvoegen tot een nieuwsbrief

Bijna een kwart van de internetters belt via pc

Bijna een kwart van de internetters belt via pc

23% van de huishoudens met een internet-aansluiting belt regelmatig via de pc. Dat is een sterke toename ten opzichte van eind 2005, namelijk met 8%. Het merendeel van deze huishoudens doet dit zelfs minimaal 1 keer per week.

23% van de huishoudens met een internet-aansluiting belt regelmatig via de pc. Dat is een sterke toename ten opzichte van eind 2005, namelijk met 8%. Het merendeel van deze huishoudens doet dit zelfs minimaal 1 keer per week. Dit blijkt uit metingen van Heliview onder ruim 1.700 huishoudens.Vooral adsl-gebruikers gebruiken hun internetverbinding en pc voor de veelal gratis telefonietoepassingen. Het betreft dus niet het bellen via kabel of adsl zoals het wordt aangeboden door diverse telecom operators, alhoewel ook daarvoor een lichte toename in gebruik is te zien. Skype is verruit de meest gebruikte toepassing voor bellen via de pc, maar ook oplossingen als VoipBuster worden veel gebruikt.

Deze forse groei in gebruik van gratis alternatieven heeft een behoorlijke impact op de markt voor vaste telefoniediensten. Huishoudens zeggen enerzijds massaal de vaste telefonie aansluiting op; 30% van de huishoudens verwacht binnen twee jaar alleen nog een mobiele aansluiting te hebben. Anderzijds hebben aanbieders als Skype, Google en Microsoft een steeds grotere invloed met gratis alternatieven. Door deze ontwikkelingen lijkt het eind van de markt voor betaalde vaste telefoniediensten in zicht.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord