Bijna eenvijfde overstappers te lang zonder verbinding 2013-11-04T17:26:08

Synchroniseer uw documenten met Allway Sync

Gegevens samenvoegen in Office 2007: verzendlijsten

Bijna eenvijfde overstappers te lang zonder verbinding

Bijna eenvijfde overstappers te lang zonder verbinding

Het aantal consumenten dat bij het overstappen van de ene naar de andere internetprovider langer dan een etmaal zonder internetverbinding zit, is nog altijd ruim drie keer zo hoog als norm die per 1 januari 2009 gaat gelden. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Het aantal consumenten dat bij het overstappen van de ene naar de andere internetprovider langer dan een etmaal zonder internetverbinding zit, is nog altijd ruim drie keer zo hoog als norm die per 1 januari 2009 gaat gelden. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Daarnaast zit ruim de helft van de overstappers bij wie de overstap niet goed verloopt, langer dan drie dagen zonder internet- en in sommige gevallen ook telefoonaansluiting.

Internetproviders zijn onderling overeengekomen dat vanaf 2009 niet meer dan 5% van de overstappers langer dan 24 uur geen internet heeft. "Er is nog veel werk aan de winkel de komende anderhalve maand. Wij houden in de gaten of de gemaakte afspraken worden nagekomen", aldus de Consumentenbond. De bond heeft jarenlang aangedrongen op dergelijke afspraken.

Uit het onderzoek blijkt dat er bijna geen verschil is met het aantal consumenten dat problemen ondervindt bij het overstappen tussen twee adsl-aanbieders of tussen overstappers tussen kabel en adsl. Die uitkomst is pikant omdat er vaak van uitgegaan wordt dat de grootste problemen zich voordoen bij overstappen tussen twee adsl-aanbieders.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord