Bing verwerkt nu ook vergeetverzoeken 2014-11-28T15:35:04

Review: Is deze schattige mini-drone het geld waard?

Dit keyboard heeft maar één toets: de hashtag

Bing verwerkt nu ook vergeetverzoeken

Maar nog geen URL's verwijderd

Bing verwerkt nu ook vergeetverzoeken

Ook Microsoft is begonnen met het verwerken van verwijderverzoeken die onder het vergeetrecht worden gemaakt. Mensen die hebben aangegeven uit de zoekresultaten van Bing te willen verdwijnen, melden daar nu bericht van terug te krijgen.

Dat maakt Forget Me bekend, een dienst die door internetgebruikers wordt ingezet om vergeetverzoeken naar zoekmachines te sturen. Vervolgens bepalen bedrijven als Microsoft en Google zelf of de reden daarvoor gegrond is.

Nog niks weggehaald

Sinds 23 juli zijn er via Forget Me 699 vergeetverzoeken gemaakt richting Bing met betrekking tot 2362 URL's. Nu pas krijgen gebruikers van de dienst bericht terug van Microsoft. 79 verzoeken zijn inmiddels verwerkt.

In al die gevallen blijven de zoekresultaten voorlopig onderdeel uitmaken van Bing. Twee verzoeken gaan niet door omdat er geen goede reden voor zou zijn, de andere 77 hebben betrekking op URL's naar social media-pagina's. In die gevallen geeft Microsoft aan dat gebruikers beter contact op kunnen nemen met die kanalen zelf, zoals bijvoorbeeld Facebook.  

Privacy

De zoekmachines hoeven overigens niet inzichtelijk te maken welke verzoeken er behandeld worden en welke URL's worden weggehaald. Het kan dus zijn dat Microsoft al eerder is begonnen. Het merendeel van de verzoeken wordt gemaakt omdat mensen vinden dat de zoekresultaten hun privacy schenden.

22 procent van de verzoeken die worden opgestuurd via Forget Me, zijn voor Microsoft bestemd. De overige 78 procent zijn voor Google.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord