Binnen half jaar meer apps voor Android dan iPhone 2013-11-04T16:34:57

Altijd toegang tot uw thuis-pc

Apple behaalt meer winst dan Microsoft

Binnen half jaar meer apps voor Android dan iPhone

Binnen half jaar meer apps voor Android dan iPhone

Over vijf maanden zijn er meer apps voor Android dan voor de iOS (iPhone). Dit verwacht marktonderzoeker Distimo.

Over vijf maanden zijn er meer apps voor Android dan voor de iOS (iPhone). Dit verwacht marktonderzoeker Distimo. De voorspelling is gebaseerd op de aanname dat de groei van beide app-stores in hetzelfde tempo doorzet.

Of dat zo is, moet natuurlijk nog blijken. Het zou ook kunnen dat de inhaalslag waar Android nu mee bezig is afvlakt. Wellicht gaan beide populaire platformen na inhaalslag gelijk op, naarmate er meer apps voor beide platformen tegelijk ontwikkeld worden.

Gratis apps
Op dit moment gaat Android al op kop met gratis apps. Er zijn ruim 134.000 gratis Android-apps terwijl er voor de iPhone ruim 121.000 zijn.

Over de genoemde vijf maanden staat volgens het Distimo Rapport de Android Market op de eerste plaats, de Apple App Store voor iOS voor iPhone en iPad op de tweede, gevolgd door Windows Phone 7 Marketplace, BlackBerry App World en Nokia Ovi Store. Het aantal apps voor Windows Phone 7 heeft in die tijd het aantal apps voor BlackBerry en die in de Nokia Ovi Store ingehaald.

iPad
Apple krijgt voor het eerst serieuze concurrentie voor de iPad-apps als de BlackBerry PlayBook en steeds meer Google Android-tablets marktaandeel veroveren. Voor de iPad zijn er in het eerste jaar ruim 75000 apps ontwikkeld door 22000 ontwikkelaars. Er worden dagelijks meer dan 500.000 apps voor de iPad gedownload. Nu al wordt door meer dan de helft van de app-ontwikkelaars apps voor meerdere platformen ontwikkeld.

Bron: Distimo


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord