Binnenkort chatten met uw vrienden in Gmail

© CIDimport

Binnenkort chatten met uw vrienden in Gmail

Geplaatst: 7 februari 2006 - 08:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:31

Redactie ID.nl

Google voegt in de komende weken een nieuwe functionaliteit toe aan zijn populaire webmaildienst. Dankzij de Google Talk-technologie wordt het straks ook mogelijk met Gmail chatberichten aan uw contactpersonen te versturen, of zelfs voip-gesprekken te voeren.Met de nieuwe chatdienst krijgt u een nieuwe contactenlijst te zien.

Google voegt in de komende weken een nieuwe functionaliteit toe aan zijn populaire webmaildienst. Dankzij de Google Talk-technologie wordt het straks ook mogelijk met Gmail chatberichten aan uw contactpersonen te versturen, of zelfs voip-gesprekken te voeren.Met de nieuwe chatdienst krijgt u een nieuwe contactenlijst te zien. Via deze lijst kunt u zien of iemand online is en u kunt zelf aangeven of u online, offline of afwezig bent.

Wanneer u een chatsessie start, verschijnt er een venster rechtsonderaan het scherm. Hier kiest u of u wilt chatten in Gmail of dat u de chatsessie in een apart venster wilt openen. Het is mogelijk uw chatsessie te bewaren, maar u kunt deze functie desgewenst ook uitzetten. Net als met e-mailberichten kunt u bewaarde sessies laten doorzoeken op trefwoord.

Op dit moment werkt de chatfunctie alleen in Windows IE 6.0+ en Firefox 1.0+, maar Google is druk bezig de chatfunctionaliteit ook werkend te krijgen in andere browsers.


Meer informatie

: Google Mail Chat

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten