Bioscopen draaien Sony's The Interview niet na dreiging door hackers

© CIDimport

Bioscopen draaien Sony's The Interview niet na dreiging door hackers

Geplaatst: 17 december 2014 - 07:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:49

Redactie ID.nl

Verscheidene Amerikaanse bioscoopketens hebben besloten Sony's The Interview niet te vertonen, na een serieuze dreiging van de hackers van de filmmaatschappij. In de actiecomedy wordt het Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un omgelegd.

Hakcersgroep Guardians of Peace stuurt nu dreigmails rond waarin wordt gewaarschuwd voor de gevolgen zodra bioscopen de film gaan draaien. "Pas op, we weten precies waar The Interview te zien is. Hoe bitter is het lot voor degenen die denken dat terrorisme grappig is," zo opent de mail. "Binnenkort weet iedereen wat voor een vreselijke film Sony Pictures Entertainment gemaakt heeft. De wereld gaat angst kennen." 

Hebzucht

Er wordt daarbij een verwijzing gemaakt naar de aanslagen van 11 september. Lezers van de mail worden opgeroepen uit de buurt te blijven van de bioscopen en hun huizen te verlaten als ze er vlakbij wonen. "Wat er de komende dagen gaat komen is te danken aan de hebzucht van Sony," aldus de hackers.

Bioscoopketen Carmike Cinemas toont de film nu niet, schrijft persbureau Reuters. The Interview is daardoor niet te zien in 278 verschillende bioscopen. De première in New York is ook afgelast. Amerikaanse autoriteiten geven aan de dreigementen serieus te nemen, maar zeggen ook nog geen aanwijzingen te hebben dat er echt een terreurdaad aan het broeien is.

Sterfscène

Samen met de bedreiging heeft de hackersgroep wederom gestolen data online gezet. Dit keer betreft het zo'n 32.000 e-mails van en naar Sony Pictures-topman Michael Lynton.

Uit eerdere gelekte e-mails zou al zijn gebleken dat Sony zelf ook vraagtekens zette bij The Interview, voornamelijk rond de sterfscène van Kim Jong-un. Die was oorspronkelijk te bloederig. 'Minder brandwonden, minder duidelijk in beeld hoe zijn hoofd epxlodeert' was daarbij de tip van de geldschieters. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten