BitTorrent gaat exclusieve tv-series aanbieden 2014-11-28T09:36:21

Arnhemse supermarkt maakt bitcoinbetalingen mogelijk

Grote onzekerheid bij Samsung-personeel voor naderende bezuinigingen

BitTorrent gaat exclusieve tv-series aanbieden

Children of the Machine in 2015 uit

BitTorrent gaat exclusieve tv-series aanbieden

BitTorrent gaat zijn peer-to-peer technologie inzetten om exclusieve televisieseries aan te bieden. De eerste serie heet Children of the Machine en wordt vanaf de herfstperiode van 2015 'uitgezonden.'

Producent Marco Weber zegt bij BitTorrent te hebben aangeklopt omdat zijn sciencefictionserie goed bij bij doelgroep past. In Children of the Machine moeten mensen overleven in een futuristische wereld, waarin Androids de macht hebben.

De bedoeling is dat je de serie koopt in een bundel. Nadat de eerste aflevering is uitgezonden, volgen enkele weken later de rest van de episodes tegelijk. Er komt ook een gratis variant. Je hoeft dan niets te betalen, maar je krijgt wel reclames te zien.

Populair

Televisieseries zijn razend populair en doen qua budgetten inmiddels niet meer onder voor reguliere speelfilms. Ook Netflix heeft het belang van exclusieve series ontdekt.

Naast het streamen van content van derden, produceert Netflix ook zelf series. House of Cards en Orange is the New Black zijn daar voorbeelden van. De shows zijn alleen op Netflix te kijken.

Associatie

BitTorrent heeft er dan weer belang bij omdat het bedrijf af wil van de associatie met internetpiraterij. De peer-to-peer technologie is van zichzelf niet tegen de wet, het wordt alleen veel ingezet voor illegaal downloaden. 

Zo wil het bedrijf ook meer artiesten aan zich binden, om legale muziek via het BitTorrent-protocol beschikbaar te stellen. Dat wordt aantrekkelijk gemaakt doordat bijna alle opbrengten (90 procent) direct naar de artiest gaat.   


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord