BitTorrent misbruikt door film- en platenmaatschappijen 2013-11-04T15:47:47

Ditto Clipboard Manager: Knippen & plakken 2.0

Verkopen Windows 8 vallen tegen

BitTorrent misbruikt door film- en platenmaatschappijen

BitTorrent misbruikt door film- en platenmaatschappijen

Ondanks de strijd tegen de illegale online-piraterij maken ook werknemers van film- en platenmaatschappijen zich schuldig aan het verspreiden van illegale bestanden via BitTorrent. Extra pijnlijk is de verspreiding van illegale content vanuit de Nederlandse parlementsgebouwen.

Het weblog TorrentFreak heeft met behulp van het onderzoeksbureau Scaneye de herkomst van statische ip-adressen achterhaald die illegale bestanden delen via het BitTorrent netwerk. Via de ip-adressen konden zij te weten komen vanaf welke locaties de bestanden worden gedeeld.

Film- en platenmaatschappijen

Dit onderzoek is nogal pijnlijk voor de film- en platenmaatschappijen die een felle strijd voeren tegen de online piraterij. Vanaf begin 2013 starten zij in de Verenigde Staten met Six Strikes een nieuwe campagne tegen internetters die illegaal materiaal verspreiden. Het blijkt dat de maatschappijen hun eigen werknemers nog niet eens in de hand hebben. Deze bieden doodleuk illegale bestanden als films en games aan via distributienetwerken als BitTorrent. Vele grote bekende film- en platenmaatschappijen zijn hierbij betrokken, waaronder Paramount Pictures, Warner Bros., Disney, Sony Pictures, 20th Century Fox, Universal Music Group, Sony Music Entertainment, en Warner Music Group.

Overheidsinstanties

Uit een tweede onderzoek blijkt dat ook werknemers van internationale overheidsinstanties niet vies zijn van het aanbieden van illegaal materiaal via torrents. De torrentbestanden werden gedeeld en verspreid vanuit de kantoren van het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Amerikaanse parlement. Daarnaast werden diverse Europese parlementen betrapt op illegale verspreiding van bestanden, waaronder de Nederlandse Tweede Kamer.

Via: PCM


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord