BitTorrent wil Sony helpen met uitbrengen The Interview 2014-12-22T11:11:16

Review: Jabra Storm

Computer benadert herkenningsniveau aap

BitTorrent wil Sony helpen met uitbrengen The Interview

Is de film online verspreiden de sleutel?

BitTorrent wil Sony helpen met uitbrengen The Interview

BitTorrent wil Sony helpen met het uitbrengen van The Interview, de film die ten grondslag lag aan de hack op Sony's filmmaatschappij.

Sony brengt de film niet langer uit, nadat de hackers dreigden aanslagen te plegen op bioschopen die The Interview zouden vertonen.

Hoewel Sony tot dat besluit kwam om de veiligheid van bioscooppersoneel te waarborgen, is er ook kritiek op de keuze. Zelfs de Amerikaanse president heeft zich daar publiekelijk over uitgesproken. Obama vindt het een kwalijke zaak dat Noord-Korea voortaan blijkbaar dicteert welke films er in de rest van de wereld te zien zijn. 

Titanenstrijd

The Interview draait om een complot om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un te vermoorden. Hoewel het land zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de hack, zijn de autoriteiten daar nog niet zo zeker van. Temidden van deze titanenstrijd staat BitTorrent nu op en zegt 'Sony, laten we samen The Interview uitbrengen via ons peer-to-peer netwerk.' 

Het idee om The Interview online uit te brengen circuleerde al langer op internet, bijvoorbeeld via een dienst als Netflix. Maar volgens Sony waren er voorheen nog geen partijen die dat aanboden. Via BitTorrent zouden filmliefhebbers de film alsnog kunnen zien, gewoon vanuit hun eigen huis. Sony kan de film zelf online zetten en ook zelf de prijs bepalen. 

Vrijheid van meningsuiting

"Dit is voor Sony dé manier om weer controle over de film te krijgen en niet te buigen voor terroristische dreigingen," zegt een woordvoerder van BitTorrent. "Dat is ook erg belangrijk voor de vrijheid van meningsuiting." Sony is vooralsnog niet ingegaan op het voorstel.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord