BitTyrant: 'asociaal' snellere downloads

© CIDimport

BitTyrant: 'asociaal' snellere downloads

Geplaatst: 5 januari 2007 - 08:01

Aangepast: 17 november 2022 - 08:41

Redactie ID.nl

Iedereen die BitTorrent gebruikt weet dat je niet kunt downloaden zonder te uploaden. Dit zorgt er voor dat torrents gezond blijven en iedereen de kans krijgt ze binnen te halen.

BitTyrant: 'asociaal' snellere downloads

Iedereen die BitTorrent gebruikt weet dat je niet kunt downloaden zonder te uploaden. Dit zorgt er voor dat torrents gezond blijven en iedereen de kans krijgt ze binnen te halen. Een nieuwe client met de naam BitTyrant dreigt nu roet in het eten te gooien.

Volgens de makers van BitTyrant is het downloaden met hun client zo'n 70% sneller in vergelijking met andere bittorrent-clients. BitTyrant krijgt dit voor elkaar door te kijken naar de uploadsnelheden van andere gebruikers die dezelfde torrent delen en de prioriteit hierop aan te passen. Op deze manier zijn mensen die een snellere internetverbinding hebben in het voordeel; de techniek benadeelt de gehele groep downloaders in het algemeen. Veel bittorrentgebruikers zijn bang dat grote groepen gebruikers met een lage uploadsnelheid de dupe zullen worden van het nieuwe programma. Om deze reden geven ze aan na te denken over een mogelijke 'ban' van BitTyrant-users op hun servers.

Ars Technica

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten