Blader door eBooks door flexibel scherm te buigen

© CIDimport

Blader door eBooks door flexibel scherm te buigen

Geplaatst: 17 februari 2016 - 11:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:35

Redactie ID.nl

Flexibele schermen, daar hoor je eigenlijk niet zoveel meer van. Misschien omdat de technologie eigenlijk nog in de kinderschoenen staat. Want wat nu als je een smartphone ook kon bedienen door 'm te buigen? Onderzoekers bewijzen nu dat het kan.

Bovenstaand smartphone-prototype heet de ReFlex. In een video wordt getoond hoe ermee bijvoorbeeld Angry Birds gespeeld kan worden. Het scherm wordt gebogen om de katapult aan te spannen, en losgelaten om de vogel af te vuren.

Daarnaast kan een buigend scherm gebruikt worden om door een digitaal boek te bladeren, alsof het gewoon een boek van papier is. Ook voel je echte trillingen wanneer de katapult gespannen staat of wanneer een bladzijde wordt omgeslagen.

LG Flex

Hoewel flexibele displays al een tijdje bestaan, worden ze tot op heden nog niet op deze manier gebruikt. Het buigbare scherm van de LG Flex is bijvoorbeeld louter voor de show. Daarnaast zouden ze minder snel barsten en gemakkelijker mee te dragen zijn.

De makers van de ReFlex verwachten echter dat deze nieuwe techniek binnen vijf jaar heel normaal is, en we tegen die tijd allemaal onze smartphone bedienen/

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten