Blauwe vinkjes WhatsApp binnenkort uit te zetten 2014-11-10T09:28:57

Val van de muur herdacht door Google

Doe-het-zelf-virtual reality met de VRmaster

Blauwe vinkjes WhatsApp binnenkort uit te zetten

Geen paniek meer

Blauwe vinkjes WhatsApp binnenkort uit te zetten

Ok, stelletje paniekzaaiers, jullie winnen. De blauwe vinkjes in WhatsApp zijn binnenkort weer gewoon uit te zetten zodat we lekker 'anoniem' kunnen blijven chatten. Althans, als we de broncode van WhatsApp moeten geloven.

Op de site translate.whatsapp.com staat een hint naar het uitschakelen van de beruchte blauwe vinkjes. Via Translate.whatsapp.com kunnen gebruikers meehelpen met het vertalen van de chatdienst naar hun eigen taal.

"Leesbevestiging uitzetten"

In ieder geval voor de Android-versie vraagt WhatsApp of gebruikers de volgende zin kunnen vertalen: "If you turn off read receipts, you won't be able to see read receipts from other people." Vrij vertaald betekent dat "Als je de leesbevestiging uitzet, kun je ook de leesbevestiging van anderen niet meer zien."

Wanneer?

Dat wijst erop dat WhatsApp een functie in gaat bouwen waarmee de blauwe vinkjes kunnen worden uitgezet. Wanneer dat gaat gebeuren, is niet bekend. Mogelijk gebeurt dat al in de volgende update van WhatsApp, maar het kan ook goed zijn dat WhatsApp de blauwe vinkjes gewoon houdt. Daar lijkt het echter niet op, want vorige week hintte een programmeur van de chatdienst er al op dat de blauwe vinkjes weg te halen waren.
 

 

Moord, brand en paniek

WhatsApp introduceerde de blauwe vinkjes vorige week, en ontketende daarmee een collectieve volkswoede die we in geen jaren gezien hebben. Gebruikers van de chat-app schreeuwden moord en brand, want hun privacy kwam volgens hen zwaar in het geding. Het is niet duidelijk of WhatsApp de vinkjes uit laat zetten als reactie op de commotie.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord