Blauwe vinkjes WhatsApp binnenkort uit te zetten

© CIDimport

Blauwe vinkjes WhatsApp binnenkort uit te zetten

Geplaatst: 10 november 2014 - 07:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:11

Redactie ID.nl

Ok, stelletje paniekzaaiers, jullie winnen. De blauwe vinkjes in WhatsApp zijn binnenkort weer gewoon uit te zetten zodat we lekker 'anoniem' kunnen blijven chatten. Althans, als we de broncode van WhatsApp moeten geloven.

Op de site translate.whatsapp.com staat een hint naar het uitschakelen van de beruchte blauwe vinkjes. Via Translate.whatsapp.com kunnen gebruikers meehelpen met het vertalen van de chatdienst naar hun eigen taal.

"Leesbevestiging uitzetten"

In ieder geval voor de Android-versie vraagt WhatsApp of gebruikers de volgende zin kunnen vertalen: "If you turn off read receipts, you won't be able to see read receipts from other people." Vrij vertaald betekent dat "Als je de leesbevestiging uitzet, kun je ook de leesbevestiging van anderen niet meer zien."

Wanneer?

Dat wijst erop dat WhatsApp een functie in gaat bouwen waarmee de blauwe vinkjes kunnen worden uitgezet. Wanneer dat gaat gebeuren, is niet bekend. Mogelijk gebeurt dat al in de volgende update van WhatsApp, maar het kan ook goed zijn dat WhatsApp de blauwe vinkjes gewoon houdt. Daar lijkt het echter niet op, want vorige week hintte een programmeur van de chatdienst er al op dat de blauwe vinkjes weg te halen waren.
 

Die Einstellung, die blauen Häkchen auszustellen, wird bald möglich sein.

-

 

Moord, brand en paniek

WhatsApp introduceerde de blauwe vinkjes vorige week, en ontketende daarmee een collectieve volkswoede die we in geen jaren gezien hebben. Gebruikers van de chat-app schreeuwden moord en brand, want hun privacy kwam volgens hen zwaar in het geding. Het is niet duidelijk of WhatsApp de vinkjes uit laat zetten als reactie op de commotie.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten