Blauwe vinkjes WhatsApp veroorzaken paniek

© CIDimport

Blauwe vinkjes WhatsApp veroorzaken paniek

Geplaatst: 6 november 2014 - 07:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:13

Redactie ID.nl

WhatsApp toont blauwe voortaan blauwe vinkjes wanneer een bericht gelezen is door de ontvanger. Die wijziging is sinds gisteravond doorgevoerd in de nieuwste update van de populaire chat-app.

WhatsApp gaf al met vinkjes aan of een bericht was verstuurd (één vinkje) en of het bij de ontvanger was aangekomen (twee vinkjes), maar niet of het ook echt was gelezen.

Groepsgesprekken

Ook in groepsgesprekken worden de vinkjes blauw, maar dan alleen wanneer iedereen het bericht heeft gelezen.
Het is bovendien in groepsgesprekken mogelijk om een tekstbericht langer ingedrukt te houden, zodat je te zien krijgt wie van de deelnemers het bericht al heeft gelezen.

'Privacyschending!'

Gebruikers van de chat-dienst trokken op sociale media van leer tegen de in hun ogen schandalige privacyschending. Relaties zouden er door kapot gaan, vriendschappen van jaren zullen door de blauwe vinkjes opbreken, en WhatsApp speelt met de onzekerheid van gebruikers, zeggen de doemdenkers.

Hypocriet

Ondertussen is WhatsApp nog steeds onderdeel van het meest privacyonvriendelijke bedrijf ter wereld (Facebook), en heeft het ontransparante bedrijf achter de gratis app nog steeds geen duidelijk verdienmodel. Maar laten we vooral de vinkjes als een privacyschending blijven zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten