Blu-ray spelers dit jaar de grote KerstKnaller?

© CIDimport

Blu-ray spelers dit jaar de grote KerstKnaller?

Geplaatst: 29 oktober 2009 - 08:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:57

Redactie ID.nl

Over een maand is het Black Friday -in Amerika traditioneel het startschot voor de kerstinkopen. Fabrikanten en winkels stunten dan met bizarre aanbiedingen en kolossale kortingen.

Over een maand is het Black Friday -in Amerika traditioneel het startschot voor de kerstinkopen. Fabrikanten en winkels stunten dan met bizarre aanbiedingen en kolossale kortingen. Dit jaar lijkt dat vooral goed uit te pakken voor mensen die een blu-ray speler willen aanschaffen.

Volgens analisten van de NPD Group, die zich vooral bezig houden met de consumentenmarkt, zou het zomaar eens kunnen zijn dat de eerste-generatie blu-ray spelers, die alleen over basisfunctionaliteiten beschikken, voor prijzen zo laag als 49 dollar over de toonbank zullen gaan.

Het gebruik van blu-ray is de afgelopen jaren langaam maar gestaag gestegen, vooral omdat zteeds meer fabrikanten uiteindelijk voor dit formaat hebben gekozen, nadat er een tijdlang een strijd woedde tussen blu-ray en hd-dvd. De dalende prijzen hebben ook aan de groei bijgedragen. Zo zijn er in de Verenigde Staten al meer geavanceerde spelers (met BD-Live (profiel 2), HDMI 1.3a, enzovoorts) gespot die voor 150 dollar over de toonbank gaan.

Fabrikanten zouden volgende maand vooral willen gaan stunten met oudere modellen, die nog werken met het BD 1.0 en 1.1-profiel. Meer informatie over die verschillende profielen vindt u overigens hier, op Wikipedia.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten