Blu-ray succes in eindejaarsverkopen 2013-11-04T17:07:27

LaCie presenteert de LaCinema Classic HD

E-mailloze dag op vrijdag 27 november

Blu-ray succes in eindejaarsverkopen

Blu-ray succes in eindejaarsverkopen

Na een trage start wordt de blu-ray disc, de opvolger van de dvd steeds populairder. In 2009 zijn er nu al 300% meer blu-ray disc-spelers verkocht dan in 2008. Wordt december de feestmaand voor de blu-ray disc?

Na een trage start wordt de blu-ray disc, de opvolger van de dvd steeds populairder. In 2009 zijn er nu al 300% meer blu-ray disc-spelers verkocht dan in 2008. Wordt december de feestmaand voor de blu-ray disc?

Nu zo'n 70% van alle huishoudens in Nederland een hdtv heeft beginnen steeds meer mensen te beseffen dat zij met een blu-ray disc het maximale beeld en geluid uit hun hdtv kunnen halen. Maar een klein deel van de hdtv-bezitters ontvangt tv-uitzendingen in hd-kwaliteit. Dit is een grote kans voor blu-ray. Als mensen van de hd-kwaliteit willen genieten zonder daar maandelijks voor te hoeven betalen is de blu-ray speler een mooie manier om deze behoefte in te vullen. Nu steeds meer mensen de voordelen van blu-ray kennen, er meer en goedkopere apparaten komen versnelt de acceptatie.

Marktonderzoeker GFK verwacht dan ook dat de helft van de spelers en flims op blu-ray disc in het laatste kwartaal over de toonbank gaan. Door sterke realeases en aantrekkelijke eindejaarsaanbiedingen en het toenemende aantal bezitters van een blu-ray speler zullen de blu-ray discs in december in trek zijn, aldus de verwachtingen van Gfk. Aan het einde van het jaar zullen een half miljoen huishoudens een blu-ray speler waaronder de Playstation3 hebben.

Dankzij de grote opslagkwaliteit is de beeldkwaliteit van blu-ray 5 keer scherper dan van dvd. Ook is het ongecomprimeerde geluid van uitstekende kwaliteit. Een blu-ray speler kan ook dvd's afspelen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord