Boek verzamelt tweets over het schrijven van een boek

© CIDimport

Boek verzamelt tweets over het schrijven van een boek

Geplaatst: 29 juli 2014 - 12:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:03

Redactie ID.nl

De Amerikaanse kunstenaar Cory Arcangel brengt een boek uit met daarin een verzameling tweets van mensen die zeggen aan hun roman te schrijven. 'Working On My Novel' is gebaseerd op een project dat al sinds 2011 speelt.

Arcangel verzamelt sinds die tijd tweets waarin de woorden 'working on my novel' voorkomen, op een speciaal daarvoor ingericht twitterprofiel. "Na een superlang dutje werk ik eindelijk verder aan mijn roman," "ik werk aan mijn roman dus ik ben offline" en "ik werk aan mijn roman en kijk ondertussen Family Guy, hoera!" zijn daar slechts enkele voorbeelden daarvan.

De kunstenaar bundelt nu de 127 beste tweets op papier. Arcangel wil tastbaar maken hoe het is om 'iets' uit het 'niets' te maken. Hoe vindt men nog tijd een hele roman te schrijven in een tijd waar constante afleiding op de loer ligt?

Het verhaal van creatievelingen

Daarin is niet alleen ruimte voor de euforische momenten waarop schrijvers lekker wegpennen, maar ook de dagen en nachten waarop er maar niets in ze opkomt.

"Dit verhaal vertelt over het leven van ons creatievelingen, en waarom we telkens blijven proberen," aldus Arcangel op zijn blog. Het boek wordt op 31 juli uitgebracht door Penguin Books.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten