Boete voor webwinkels die niet terugbetalen 2016-09-28T09:47:30

Review: Samsung Gear Fit 2

'Amy Schumer en Armin van Buuren gevaarlijkst om te googlen'

Boete voor webwinkels die niet terugbetalen

Boete voor webwinkels die niet terugbetalen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is gestart met het beboeten van webwinkels die moeilijk doen zodra consumenten hun geld terug willen. Vijf webshops van T.O.M. bv zijn wat dat betreft als eerste aan de beurt.

Zodra je niet tevreden bent met een online aankoop, heb je recht op geld terug zonder dat je daarvoor een speciale reden hoeft op te geven. Webwinkels moeten ook de verzendkosten terugbetalen. In meer dan de helft van de gevallen gaat dat wel eens mis, blijkt uit onderzoek van het ACM. Zo worden kopers dikwijls opgezadeld met tegoedbonnen, maar daar hoeven ze geen genoegen mee te nemen.

T.O.M. bv moet nu als eerste een boete van 500.000 euro betalen, omdat webshops van dit bedrijf de regels bewust hebben overtreden - aldus het ACM. De winkels handelen onder meer in kleding, speelgoed en fietsen. Het zou klanten erg lastig worden gemaakt om hun geld terug te krijgen.

Aanvechten

De beboete partij laat het er overigens niet bij zitten en gaat de boete aanvechten. Het ACM zou 'onzorgvuldig en onkundig' het retourproces van T.O.M. bv hebben onderzocht. Ook zouden klanten uiteindelijk alsnog hun geld hebben teruggekregen, en zouden ze juist erg tevreden zijn over de dienstverlening van het bedrijf.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord