Brein eist stopzetten SpotPlanet 2013-11-04T15:47:57

Boot Camp werkt niet met nieuwe iMac

Samsung erkent lek in Galaxy S smartphones, Tabs en Note-apparaten

Brein eist stopzetten SpotPlanet

Brein eist stopzetten SpotPlanet

Stichting Brein sommeert SpotPlanet.org uiterlijk 4 januari te bevestigen dat de huidige activiteiten op de website worden gestaakt.

Stichting Brein sommeert SpotPlanet.org uiterlijk 4 januari te bevestigen dat de huidige activiteiten op de website worden gestaakt. Dit blijkt uit de sommatiebrief die Computer Idee heeft ingezien.

Er is zwaar weer op komst voor de populaire site SpotPlanet.org. Brein stuurde de eigenaar op 19 december een sommatiebrief waarin stopzetting wordt geëist van de openbaarmaking danwel terbeschikkingstelling van auteursrechtlijk beschermde werken op de site en op Piratesplanet.org. Als niet uiterlijk op 4 januari 2013 aan het verzoek wordt voldaan, zal de eigenaar worden gedagvaard. Brein verwijt de sites grootschalige auteursrechtinbreuk. Ruim 90 procent van het aanbod zou bestaan uit 'illegale content'.

Openbaarmaking

Volgens Brein zijn vrijwel alle aangeboden titels beschermd op grond van de Auteurswet en is het aanbieden ervan door middel van zogenoemde spots met nzb-bestanden openbaarmaking. "Met het aanbieden van deze titels zonder toestemming van de rechthebbenden maakt u inbreuk op de auteursrechten..." zo valt ondermeer in de sommatiebrief te lezen. Verder beschuldigt Brein de site van het structureel faciliteren van auteursrechtinbreuken en het structureel gebruikmaken van ongeautoriseerde content.

100.000 Leden

Op de website SpotPlanet.org kunnen bezoekers de inhoud van nieuwsgroepen doorzoeken en op eenvoudige wijze de gevonden inhoud downloaden. Vaak bestaat die inhoud uit auteursrechtelijk beschermd werk zoals films, muziek en games. De site is gestart in maart 2011 en heeft meer dan 100.000 leden. De website lijkt sprekend op de oude applicatie FTD die al eerder offline is gehaald door Stichting Brein. Spotplanet is een alternatief voor FTD of alle andere bekende programma’s zoals Spotnet of Spotgrit.

UPDATE:  in een nieuwsbericht meldt de eigenaar van SpotPlanet dat de site op 3 januari daadwerkelijk offline gaat. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord