Brein richt pijlen ook op illegale sites in VS 2013-11-04T16:41:39

Top 20 sites van 2010 in Nederland

Assange op bortocht vrij in afwachting van rechtszaak

Brein richt pijlen ook op illegale sites in VS

Brein richt pijlen ook op illegale sites in VS

Stichting Brein heeft in samenwerking met de Amerikaanse Motion Picture Association 29 illegale bittorrent- en nzb-linksites in de Verenigde Staten uit de lucht gehaald.Het gaat om op Nederland ger

Stichting Brein heeft in samenwerking met de Amerikaanse Motion Picture Association 29 illegale bittorrent- en nzb-linksites in de Verenigde Staten uit de lucht gehaald.

Het gaat om op Nederland gerichte sites die links naar illegaal aangeboden films, tv-series, muziek en digitale boeken aanbieden.

"Dit zijn anonieme sites die stelselmatig illegale toegang verlenen tot andermans werk", zegt Brein directeur Tim Kuik. Brein meldt daarbij dit jaar al meer dan 600 van dit soort sites ontoegankelijk te hebben gemaakt. Sommige sites zoeken dan hun heil bij een buitenlandse hosting-provider. Deze 29 dachten blijkbaar dat zij in Amerika ongestoord door zouden kunnen gaan. Dat blijkt dus onjuist. Door samen te werken met onze buitenlandse organisaties lukt het Brein om ook in andere landen sites ontoegankelijk te laten maken. Brein probeert ook de gegevens van de beheerders van de sites te achterhalen om hen persoonlijk aansprakelijk te stellen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord