Brein treft schikking met illegale e-boekenverkoper 2016-12-27T09:53:36

Powerbank Samsung is ook zaklamp

Smartphone HTC zo snel als Usain Bolt

Brein treft schikking met illegale e-boekenverkoper

Man verkocht e-readers vol gedownloade boeken op Marktplaats

Brein treft schikking met illegale e-boekenverkoper

Brein heeft opnieuw een schikking getroffen met een aanbieder van e-books. De man bood e-readers aan op Marktplaats met daarop duizenden gedownloade boeken. Hij betaalt 3.000 euro aan de auteursrechtenorganisatie.

Dat laat Stichting Brein weten op zijn website.

Schikking

Het gaat om een schikking van 3.000 euro, een bedrag 'waarbij Brein ook rekening heeft gehouden met de financiƫle situatie van de man'. Er is daarnaast een gerechtelijk bevel waarin staat dat de man ook in de toekomst geen e-boeken meer mag verkopen. Doet hij dat wel, dan moet hij nog eens 2.000 euro per dag betalen. Ook moet de man zijn voorraad met e-readers afstaan.

Geen boete

Omdat het gaat om een schikking, komt de zaak niet voor de rechter. Zo'n schikkingsvoorstel is hetzelfde als wat Brein ooit wilde doen met Popcorn Time. Dat werd door veel gebruikers van de streamingdienst verkeerd geĆÆnterpreteerd als 'boetes'. Voor zover bekend is er echter nooit een Popcorn Time-gebruiker benaderd voor een schikkingsvoorstel.

'Niet meer anoniem verkopen'

Volgens Brein toont de afspraak met de verkoper aan 'dat zelfs handelaren die anoniem of via een alias op Marktplaats verkopen door Brein kunnen worden opgespoord'.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord