Britse downloaders zonder waarschuwing offline

© CIDimport

Britse downloaders zonder waarschuwing offline

Geplaatst: 27 juli 2009 - 05:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:55

Redactie ID.nl

In Engeland neemt de lokale internetprovider Karoo wel heel ingrijpende maatregelen tegen gebruikers die illegaal downloaden.Volgens de BBC heeft de provider verschillende gebruikers zonder een enkele waarschuwing offline gehaald.

In Engeland neemt de lokale internetprovider Karoo wel heel ingrijpende maatregelen tegen gebruikers die illegaal downloaden.Volgens de BBC heeft de provider verschillende gebruikers zonder een enkele waarschuwing offline gehaald. Als ze hun verbinding terug willen, moeten ze een schuldbekentenis ondertekenen.

De klanten worden afgesloten wanneer een auteursrechtenbezitter, zoals een platenlabel, de provider laat weten dat een gebruiker illegaal bestanden deelt. Zodra Karoo dit zelf kan bevestigen, wordt de verbinding afgesloten. Dat duurt tot de klant een papier ondertekent met de belofte om het nooit meer te doen.

Karoo vindt de aanpak zelf "redelijk", ook al is er flink wat protest tegen de maatregelen. Het zomaar offline halen van iemand, gaat nog een stuk verder dan het antipiraterijplan dat de muziekindustrie zelf voorstelt. Dit plan voorziet in een waarschuwing per brief, waarbij een gebruiker pas na de vijfde bewezen overtreding zijn verbinding twee maanden verliest.

via BBC News

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten