Bug in iOS 9.3 laat gebruikers geen linkjes openen

© CIDimport

Bug in iOS 9.3 laat gebruikers geen linkjes openen

Geplaatst: 29 maart 2016 - 05:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:17

Redactie ID.nl

Er zit een bug in iOS 9.3 waardoor je geen links meer kunt openen vanuit Safari, het mailprogramma en verschillende andere apps. Het is niet duidelijk hoe die bug werkt, maar Apple zegt naar een oplossing te kijken.

Het probleem doet zich voornamelijk voor in iOS 9.3 op de meest recente iPhones, de 6s en de 6s Plus. Er zijn echter ook gebruikers die klagen over het probleem in oudere versies van het besturingssysteem. Gebruikers klagen onder andere op sociale media over de problemen. Ook op het Apple-forum staat het bol van de klachten.

Geen links openen

Door de bug kunnen gebruikers geen linkjes openen wanneer ze in Safari op een link klikken. Bij de meeste gebruikers gaat het om apps zoals Safari en Mail.app, de officiële mail-client op de iPhone en iPad. Er worden echter ook gevallen genoemd van problemen in andere applicaties zoals Chrome. Het lijkt dan ook vooral te gaan om een probleem in iOS zelf, en niet om individuele apps.

Verschillende apparaten

Omdat de problemen zo divers zijn en op zoveel verschillende apparaten en installaties voorkomen, is het moeilijk te zeggen wat het probleem precies is. Toch zegt Apple "aan een oplossing te werken", al betekent dat in de praktijk waarschijnlijk dat het bedrijf eerst op zoek gaat naar een oplossing.

Niet veel te doen

Je kunt zelf niet zoveel doen aan het probleem. Sommige gebruikers melden dat het deïnstalleren van een app als Chrome nog wel eens wil helpen, maar dat kan vanzelfsprekend niet bij Safari of de Mail.app. Bovendien werkt die oplossing ook weer niet bij iedereen. Ook het terugzetten naar fabrieksinstellingen van de iPhone wil nog wel eens helpen, al is dat een vrij radicale oplossing.

Javascript uitschakelen

Sommige gebruikers melden ook dat het helpt om Javascript uit te zetten. Daarvoor ga je naar 'Instellingen' -> 'Safari' -> 'Geavanceerd'. Daar vink je het kopje 'Javascript' uit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten