Buienradar.nl geeft nu ook satellietbeeld

© CIDimport

Buienradar.nl geeft nu ook satellietbeeld

Geplaatst: 20 augustus 2007 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:00

Redactie ID.nl

Weersite Buienradar.nl is begonnen met het gratis verstrekken van actuele satellietbeelden via de website sat24.nl. Tot voor kort waren deze beelden alleen tegen betaling op internet te bekijken.

Weersite Buienradar.nl is begonnen met het gratis verstrekken van actuele satellietbeelden via de website sat24.nl. Tot voor kort waren deze beelden alleen tegen betaling op internet te bekijken. Op de site kan men live naar de aarde kijken; de beelden dekken geheel Europa.

Bezoekers van Buienradar.nl vroegen regelmatig naar satellietbeelden van de wolken boven Nederland en Europa. Toch blijft de focus liggen op het gratis verspreiden van de radarbeelden. "Iemand die de hond wil uitlaten of een paar kilometer gaat rennen of fietsen, zal het niet veel uitmaken of het bewolkt is ja of nee. Zolang het maar droog is. De satellietbeelden zijn een aanvulling op de huidige radarbeelden. De meeste bezoekers zullen toch komen op de site om te kijken of het droog blijft" aldus een woordvoerder van Buienradar.

De beelden op www.sat24.nl hebben een resolutie van 1,6 bij 1,6 kilometer. Op de site kan men naast de gewone satellietbeelden ook infrarood beelden bekijken. De normale beelden zijn als het donker wordt niet beschikbaar, de infrarood beelden wel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten