'Buigende iPhone 6 erg zeldzaam'

© CIDimport

'Buigende iPhone 6 erg zeldzaam'

Geplaatst: 26 september 2014 - 06:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:35

Redactie ID.nl

Apple is publiekelijk ingegaan op berichtgeving rond buigende iPhone 6 Plus-toestellen. Volgens het bedrijf valt het allemaal wel mee, en zijn er slechts negen gevallen van gebogen iPhones bij Apple gemeld.

De afgelopen week toonden verschillende iPhone 6-bezitters foto's van hun gebogen toestel op internet. Duidelijk werd dat er niet veel voor nodig was het aluminium te buigen. Het treed al op als je de grote smartphone een tijdje in je broekzak hebt. Al snel verscheen een YouTube-filmpje waarin een gebruiker het toestel met zijn blote handen een knik gaf.  

Testen

Volgens Apple worden de iPhones grondig getest en is ook bij de nieuwe versies gebleken dat ze sterk genoeg zijn om 'dagelijks gebruik in het echte leven' te doorstaan. Onderdelen van roestvrij staal en titanium ondersteunen de delen van de toestellen die het meest kwetsbaar zijn, en het aluminium is voorzien van een extra sterke oppervlaktebehandeling.

In de testfase worden onder meer drukpunten op de proef gesteld, mede om te bepalen in hoeverre de toestellen buigbaar zijn. Ook spreekt Apple over een zit-test, waarbij iPhones op verschillende manieren in broekzakken worden gestoken. Vervolgens wordt zo 'duizenden keren' gemeten hoe de telefoons omgaan met de druk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten