Buma/Stemra en Nokia sluiten overeenkomst

© CIDimport

Buma/Stemra en Nokia sluiten overeenkomst

Geplaatst: 25 november 2009 - 18:11

Aangepast: 17 november 2022 - 08:39

Redactie ID.nl

Nokia en Buma/Stemra hebben een licentie voor Nokia's mobiele muziekdienst gesloten. Daarmee komen songs van artiesten die aangesloten zijn bij Buma/Stemra beschikbaar voor Comes With Music. Comes With Music is een dienst die Nokia aanbiedt bij de aankoop van muziekmobieltjes.

Nokia en Buma/Stemra hebben een licentie voor Nokia's mobiele muziekdienst gesloten. Daarmee komen songs van artiesten die aangesloten zijn bij Buma/Stemra beschikbaar voor Comes With Music.

Comes With Music is een dienst die Nokia aanbiedt bij de aankoop van muziekmobieltjes. Wie een dergelijk toestel aanschaft, krijgt twaalf tot achttien maanden lang gratis toegang tot muziek van artiesten bij Universal, Sony, BMG en EMI. Is deze periode voorbij, dan mogen zij de tracks gewoon houden. De dienst ging eind vorig jaar van start in Engeland. Volgens Nokia bevat de catalogus meer dan zes miljoen muzieknummers.

Tot dusver is Comes With Music nog geen groot succes. Vorige maand stond de teller van het aantal abonnees op 107.000, waarvan het grootste deel in Engeland.

De overeenkomst geldt niet alleen voor Comes With Music-abonnees in Nederland, maar in heel Europa.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten