Bureaubladachtergrond-bug door laatste Windows 7-update 2020-01-29T09:29:02

Review: Microsoft Surface Pro 7

Review: Philips PH805

Bureaubladachtergrond-bug door laatste Windows 7-update

Bureaubladachtergrond-bug door laatste Windows 7-update

Er is in Windows 7 een foutje geslopen, waardoor gebruikers geen gespreide afbeeldingen meer kunnen instellen als bureaubladachtergrond. Microsoft is niet van plan dit op te lossen, omdat de ondersteuning voor Windows 7 is gestopt.

De 'bug' duikt op na installatie van de laatste Windows 7-update, te herkennen aan de noemer KB4534310. Wie een afbeelding als wallpaper over het hele beeld wil uitrekken, ziet enkel een zwarte achtergrond. Andere weergave-opties werken wel nog naar behoren, zoals 'vullen' en 'centreren'. 

Microsoft is op de hoogte van de fout, maar gaat het alleen verhelpen voor gebruikers die betalen voor updates ná het officiële einde van de Windows 7-levenscyclus op 14 januari jongstleden. Doorgaans zijn dit bedrijven en andere instellingen die de overstap naar Windows 10 nog niet helemaal rond hebben. Reguliere Windows 7-gebruikers zitten dus aan de bug vast.

Windows 7 blijven gebruiken?

Windows 7 blijven gebruiken is niet zonder risico, maar het kan wel nog steeds. In het artikel 'Overstappen of niet: Vier opties voor Windows 7-liefhebbers' gingen we daar eerder al op in. Deze recente bug is nog relatief onschuldig. Gevaarlijk wordt het zodra cybercriminelen lekken in het besturingssysteem ontdekken, waar geen veiligheidsupdates meer voor worden uitgebracht.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord