Call of Duty Modern Warfare 2 in de ban in Rusland

© CIDimport

Call of Duty Modern Warfare 2 in de ban in Rusland

Geplaatst: 17 november 2009 - 08:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:45

Redactie ID.nl

Slecht nieuws voor Russische gamers: Call of Duty: Modern Warfare 2 zou er, aldus de site Fudzilla.com, voorlopig in de ban gedaan zijn. Dat zou komen omdat Rusland er in de game slecht vanaf komt. In het spel wordt de Russische Federatie geleid door extremistische nationalisten.

Slecht nieuws voor Russische gamers: Call of Duty: Modern Warfare 2 zou er, aldus de site Fudzilla.com, voorlopig in de ban gedaan zijn. Dat zou komen omdat Rusland er in de game slecht vanaf komt.

In het spel wordt de Russische Federatie geleid door extremistische nationalisten. Daarnaast is er ook nog de felomstreden vliegveldscène, waarin het vuur wordt geopend op onschuldige burgers. Dat gebeurt door de speler plus een handvol - u raadt het al - Russische terroristen.

Op internetfora lopen de gemoederen intussen hoog op. Russische gamers beschuldigen maker Activision ervan vooral het Amerikaanse publiek terwille te zijn.

De makers zouden inmiddels met een patch bezig zijn om de game minder anti-Russisch te maken.

Overigens mag de game zich in een enorme populariteit verheugen: binnen één dag na de release zouden er wereldwijd al 7 miljoen exemplaren van verkocht zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten