CBS: 65-plussers telkens vaker op sociale media 2018-11-02T10:20:02

'Enorme wildgroei aan malafide Fortnite-sites'

Review: Emporio Armani Connected Matteo Gen 4 (ART5006)

CBS: 65-plussers telkens vaker op sociale media

CBS: 65-plussers telkens vaker op sociale media

65- tot 75-jarigen zijn telkens vaker op sociale media te vinden, bljkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er is een groei gemeten van 24 procent in 2012 naar 68 procent in 2018.

Over het algemeen geldt: 62 procent van de Nederlanders heeft een account op sites als Facebook en Twitter. In 2012 was dit 48 procent. De meeste mensen hebben tegenwoordig toegang tot internet, 96 procent van de bevolking.

Tussen 2012 en 2018 valt ook op dat online tv-kijken en bellen telkens populairder is geworden. Iets meer dan de helft van de Nederlanders doet daaraan. Een derde van de 65 tot 75-jarigen belt wel eens online, 41 procent kijkt online televisie.

E-mail

We gebruiken internet over het algemeen nog steeds het vaakst om te e-mailen. Dit is door de jaren heen redelijk stabiel gebleven, van 84 naar 88 procent. On demand video's kijken en online muziek streamen blijft vooral iets voor jongeren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord